17 Ağustos 2010 Salı

Kıymalı Lazanya

Hazırlanışını da, tadını da 'su böreği'nin kıymalı haline benzettiğim bir tarif bu.. Çocukların bayılarak yiyeceğine eminim...

LAZANYA
Malzemeler: 

Lazanya Hamuru Malzemeleri:
  • 400gr un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Kıymalı Sos Malzemeleri
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr kıyma
  • 4 adet domates
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
Beşamel Sos Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz , karabiber
 Üzeri İçin:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
  • Lazanyanın hamurunu hazırlamak için, bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alın, özlü ve elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirin. 
  • Hamuru merdane ile açtıktan sonra kalın dikdörtgen şeritler halinde kesin.
  • Kıymalı sosu için yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, sarardığında havucu ekleyip bir kaç dakika daha kavurun, kıymayı ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
  • Salça, sarımsak ve domatesleri ekleyin, tuzunu karabiberini ayarlayıp, kapağı kapalı olarak domatesler pişene kadar bekleyin. Ateşten almadan bir kaç dakika önce istediğiniz baharatları ilave edin.
  • Lazanya hamurlarını kaynar tuzlu suda, iki üç dakika haşlayın.
  • Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun, sararınca sütü yavaş yavaş ekleyip, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Yağlanmış tepsiye lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sıra halinde dizin. Üzerine bir kaç kaşık beşamel sos dökün.
  • Hazırladığınız kıymalı sostan lazanyaların üzerine yayın. Üzerine az miktarda rende kaşar serpiştirin. Aynı işlemi tüm malzemeniz bitinceye kadar sürdürün. 
  • En üste beşamel sos yayıp, bolca rende kaşar serpin, önceden ısıtılmış 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Bu tarifi kıymalı sos yerine istediğiniz sebzeleri kullanarak da deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??