26 Mart 2010 Cuma

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye 
  • 3 Yumurta
  • 1,5 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin 
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 6 su bardağı nişasta
Yapılışı 
  • Pudra şekeri ve margarin iyice yoğrulur.
  • Yumurtalar eklenir.
  • Kabartma tozu , vanilya , un ve nişasta ile yoğrulmaya devam edilir.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  • Hamurdan 1 yumruk ayrılır.Kakao eklenerek yoğrulur.
  • Fındıktan biraz büyük parçalar yapılır.
  • Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
  • Elle açılır.
  • İçine kakaolu parça koyulur,kapatılır.
  • Üzerine bastırılmaz.
  •  175 derece fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??