Çatlak Kurabiye
- 3 Yumurta
- 1,5 Su bardağı pudra şekeri
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 6 su bardağı nişasta
Yapılışı
- Pudra şekeri ve margarin iyice yoğrulur.
- Yumurtalar eklenir.
- Kabartma tozu , vanilya , un ve nişasta ile yoğrulmaya devam edilir.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- Hamurdan 1 yumruk ayrılır.Kakao eklenerek yoğrulur.
- Fındıktan biraz büyük parçalar yapılır.
- Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
- Elle açılır.
- İçine kakaolu parça koyulur,kapatılır.
- Üzerine bastırılmaz.
- 175 derece fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??