17 Mart 2010 Çarşamba

Kürdan Böreği

Şık kahvaltılıklar eklemeye devam..



KÜRDAN BÖREĞİ

Malzemeler: 
  • 2 Tane yufka
  • 4-5 Tane sosis
  • Kürdan
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı : 
  • Yufkaları dörde katlayıp üst üste yerleştirin.
  • Çeyrek daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek daireler çıkarın.
  • Sosisleri 2 santim aklınlığında dilimleyin. 
  • Kürdana önce sosis sonra 3-4 adet keşilmiş yuvarlak yufkalardan geçirin. 
  • Bu işlemi kürdan dolana kadar tekrarlayın.
  • Tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdırın.
  • Kürdanları yağa atıp yufkalar altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??