KÜRDAN BÖREĞİ
Malzemeler:
- 2 Tane yufka
- 4-5 Tane sosis
- Kürdan
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
- Yufkaları dörde katlayıp üst üste yerleştirin.
- Çeyrek daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek daireler çıkarın.
- Sosisleri 2 santim aklınlığında dilimleyin.
- Kürdana önce sosis sonra 3-4 adet keşilmiş yuvarlak yufkalardan geçirin.
- Bu işlemi kürdan dolana kadar tekrarlayın.
- Tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdırın.
- Kürdanları yağa atıp yufkalar altın sarısı olana kadar kızartın.
- Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??