29 Mart 2010 Pazartesi

Diplomat Çorbası

İlk duyduğumda içine turşu suyu ilave edilen bir çorba fikri çok tuhaf gelmişti. Ama tadı bizim damak tadımıza uygun, hafif ekşili..Üstelik içindeki sebzeler ile son derece besleyici..



DİPLOMAT ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1/2 tavuk
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kereviz
  • 2 patates
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 su bardağı turşu suyu
  • 2 yumurta
  • 3- 4 adet kornişon turşu
  • 50 gr tereyağ
  • Kereviz yaprakları
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

  • Tavuk haşlanır. Suyu ayrılır. İnce ince didilir.
  • Sebzeler küp küp doğranır. Tereyağı eritilir. Soğan ve şehriye ilave edilir hafif pembe kavrulur. Doğranmış sebzeler ilave edilir 2- 3 dakika sote edilir.
  • Tavuk suyu tencereye eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Sebzeler yumuşadığında tavuk etleri eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
  • Turşu suyu ve 2 yumurta ile çırpılır çorbaya ilave ettikten sonra bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
  • Son olarak küçük doğranmış kornişonlar ilave edilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??