DİPLOMAT ÇORBASI
Malzemeler:
- 1/2 tavuk
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kereviz
- 2 patates
- 1 kuru soğan
- 2 havuç
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 litre tavuk suyu
- 1 su bardağı turşu suyu
- 2 yumurta
- 3- 4 adet kornişon turşu
- 50 gr tereyağ
- Kereviz yaprakları
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Tavuk haşlanır. Suyu ayrılır. İnce ince didilir.
- Sebzeler küp küp doğranır. Tereyağı eritilir. Soğan ve şehriye ilave edilir hafif pembe kavrulur. Doğranmış sebzeler ilave edilir 2- 3 dakika sote edilir.
- Tavuk suyu tencereye eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Sebzeler yumuşadığında tavuk etleri eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
- Turşu suyu ve 2 yumurta ile çırpılır çorbaya ilave ettikten sonra bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
- Son olarak küçük doğranmış kornişonlar ilave edilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??