Elazığ mutfağının vazgeçilmez çorbası.Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için..
Lebeniye
Malzemeler:
- 100 gr kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı buğday
- yarım kilo yoğurt
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı un
Üzeri İçin:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı nane
Yapılışı:
- Bir tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır.
- Diğer taraftan 100 gr kıyma , tuz ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır.
- Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir.
- Terbiyesi için bir kapta yoğurt , yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut , buğday ve köftelere eklenir.
- Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.
- Sokoreçi için tereyağı eritilir.
- Üzerine ince doğranmış soğan konulur.
- Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür.
Not: Sokoreç yağla soğanın kavrulmasına denir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??