27 Mart 2010 Cumartesi

Lebeniye

Elazığ mutfağının vazgeçilmez çorbası.Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için..
Lebeniye

      Malzemeler: 
  • 100 gr kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • yarım kilo yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
      Üzeri İçin: 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı nane

      Yapılışı: 
  • Bir tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Diğer taraftan 100 gr kıyma , tuz ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır.
  • Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir.
  • Terbiyesi için bir kapta yoğurt , yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut , buğday ve köftelere eklenir.
  • Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.
  • Sokoreçi için tereyağı eritilir.
  • Üzerine ince doğranmış soğan konulur.
  • Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür. 
  
Not:  Sokoreç yağla soğanın kavrulmasına denir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??