Milföyde Orman Kebabı
- 1 kg dana eti (kuşbaşı)
- 2 adet soğan
- 2 havuç
- 3 patates
- 2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- tuz , karabiber , kekik , pul biber
- 8 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Kuşbaşı doğranmış etler kendi suyunu çekene kadar kavrulur.
- İçine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir.
- Tekrar 5 dakika kavrulur.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Havuç ve patates soyularak tavla zarı formunda doğranır.
- Önce havuç sonra patates ete aktarılır.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Bezelye , tuz, karabiber , kekik ve pul biber ilave dilerek 5 dakika daha pişirilir.
- Buzu çözülmüş milföyün dürdü kenarlarından birleştirilerek merdane ile harif olarak açılır.
- Diğer milföylerede aynı işlem yapılır.
- Isıya dayanıklı fırın kabı yağlanır ve hamurlar yerleştirilir.
- Ilık haldeki et hamurun üzerine aktarılır.
- Hamurun kenarları üstte birleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??