26 Mart 2010 Cuma

Milföyde Orman Kebabı


Milföyde Orman Kebabı

      Malzemeler:
  • 1 kg dana eti (kuşbaşı)
  • 2 adet soğan
  • 2 havuç
  • 3 patates
  • 2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • tuz , karabiber , kekik , pul biber
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
      Yapılışı:
  • Kuşbaşı doğranmış etler kendi suyunu çekene kadar kavrulur.
  • İçine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir.
  • Tekrar 5 dakika kavrulur.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Havuç ve patates soyularak tavla zarı formunda doğranır.
  • Önce havuç sonra patates ete aktarılır.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Bezelye , tuz, karabiber , kekik ve pul biber ilave dilerek 5 dakika daha pişirilir.
  • Buzu çözülmüş milföyün dürdü kenarlarından birleştirilerek merdane ile harif olarak açılır.
  • Diğer milföylerede aynı işlem yapılır.
  • Isıya dayanıklı fırın kabı yağlanır ve hamurlar yerleştirilir.
  • Ilık haldeki et hamurun üzerine aktarılır.
  • Hamurun kenarları üstte birleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??