4 Mart 2010 Perşembe

Kağıt Kebabı

KAĞIT KEBABI
Malzemeler 
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 250 gr.bezelye
  • 4 iri doğranmış havuç
  • 250 gr arpacık soğan
  • 1 kg kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates
  • 5-6 adet soyulmuş iri doğranmış patates
  • Yarım demet kıyılmış domates
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber,kekik,sirke,yağlı kağıt

Yapılışı 
  • Bütün malzemeler bir tencereye harmanlanır.
  • Yağlı kağıtlar kişi sayısı kadar hazırlanır.
  • Her yağlı kağıda 1 kişilik porsiyon şeklinde etli karışım paylaştırılır.
  • Yağlı kağıt güzelce kapatılır.
  • Fırın tepsisicne dizilir.
  • 200 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir.
  • Yağlı kağıtlar hemen açılmadan servis edilir.
NOT: Yağlı kağıdı hazırlamak için bir fırın tepsisi için olan yağlı kağıt iki eşit parçaya kesilir.İki tarafından 1 parmak genişliğinde bir öne bir arkaya doğru gelicek şekilde 3 kere katlanır.Daha sonra katlar dışarıda kalıcak şekilde 2 ye katlanır.İki kenarından küçük üçgen şeklinde katlanır.

 

2 yorum:

  1. KAĞIDI KATLAMA YÖNTEMİNİ HİÇ ANLAMADIM.ACABA BİRDE RESİMLİ YAYINLAYBİLİR MİSİNİZ LÜTFEN :)

    YanıtlaSil
  2. en kısa zamanda aşama aşama çekip yayınlayacağım..

    YanıtlaSil

Tarif Hakkında Ne Düşünüyorsunuz??